torstai 29. toukokuuta 2008

Uusi asukki

Pieni bonsai puu muutti muutti meille asumaan viikko sitten. Toivottavasti osaan pitää sen hengissä. :o)
Hymmmm....Käsityö blogistani on alkanut muodostua viherpipero/perhe/kirppis/käsityö blogi.
Aurinkoista viikonloppua!

Kirppari löytäjä ja muita ostoksia

Aamusta päätin, että lähden hoitamaan käsityö asioita kaupungille. Suunnitelmissa oli muutamassa käsityöliikessä ja kirpparilla pyörähtäminen. Olin tipahtaa tuolilta aamukahvi muki kädessäni, kun mieheni ilmoitti haluavansa mukaan. Liekö saanut auringon pistoksen eilen... :o)
No, tottakai, minä otin pojat mukaan. Fillareilla suhattiin kaupungilla ja kaikki asiani sain hoitaa rauhassa, jopa kirpparilla. Eikä ollut turha reissu.
Monen monta kertaa olen kirpparille lähtenyt innoissani tekemään löytöjä, mutta eipä niitä silloin tee, kun eniten haluaa. Tänään, kun vähiten mitään odotin löysin kolme kivaa juttua.

1. Retrohenkinen (rakastan retroilua!) kesäkassi. Materiaali on ruskeaa nahkaa. Vetoketjujen vetimet ovat poikki, mutta se ei menoa haittaa. Keksin jo, että teen napeista uudet vetimet. Laukulla hintaa 1,50 €.
Laukun pinnassa on jotain valkoista, ehken valkoista maalia. Sitä ei ole paljoa, mutta jos jollain on antaa vinkkiä, millä maalin saa pois nahkasta, olisin hyvin iloinen.

2. Pieni pitsiliina, käsin virkattu. Hintaa 0,50 € ja oiva koriste kesäkassiin.

3. Pikku miehelle "ponnahdus" lelu. Nappia painamalla tai muuten liikuttamalla läpän alta ponnahtaa eläin hahmo. Hintaa 5 €. Tätä ostosta piti hieman harkita, että onko liian hinnakas. Ei nimittäin ole mitään havaintoa, mitä tuollainen mahtaa uutena maksaa. Pääsi pesun jälkeen testiin ja oli mieluinen. :o)


Kauppa asioiden jälkeen pysähdyimme vielä puistoon kiikkumaan ja laskemaan mäkeä.
Ihanan aurinkoinen ja mukava päivä takana.

Käsityöliikkeistä tarttui mukaan liimaa -> pääsen tekemään nappikukka-rintakoruja, rintakoruihin neulaosia (tai miksikä niitä virallisesti sitten sanotaankin), heijastin lankaa -> ajattelin virkata omaperäisiä heijastimia (joululahjarinkiin kuuluvat, näitä saattaa löytyä paketeistanne) ja kahvat kesäkassiin -> ei löytynyt bamsuisia, joten oli tyytyminen tuollaisiin aika tummiin kahvoihin.

Heijastin lanka oli aikasta suolaisen hintaista. Rulla (tuo pieni rulla tuolla kuvan ylälaidassa, hyvä että sen edes erottaa kuvasta) maksoi 12€. Toivotaan, että heijastin suunnitelmani tulee toimimaan, ettei lanka jää käsityölootaan keräämään pölyä päälleen.


Pikku mies nukkumassa, iso mies kavereiden kanssa kahvilla.. Hymmmm... Tämä mamma hyökkää pannulappujen kimppuun. :o)


tiistai 27. toukokuuta 2008

Suunnitelmia...

En tiedä miksi, mutta kahtena iltana on nukkumatin bussi ajanut pysäkin ohi kovaa ja jättänyt minut odottamaan seuraavaa bussia. Eipä ole auttanut kuin odotella.
Odotellessa olen alkanut tehdä käsityö suunnitelmia. Listalla on niin paljon kaikkea.
Villasukkia, tossuja, laukkuja, nappi-kukkia, neuletakkeja jne.
Olisipa vuorokaudessa muutama tunti enemmän niin saisin niin paljon enemmän aikaiseksi.

Löysin uuden kivan blogin, Tirsun touhuja, ja sieltä bongasin nappi-kukan (rintaneula) ohjeen.
Tänään olen sommitellut nappeja ja huomenna lähden uudella pyörälläni liima ostoksille. Mukavaa kesä askartelua tiedossa. :o)


Meistä tuli tänään pyöräilevä perhe. Hankimme uudet pyörät ja pikku miehelle oman valtaistuimen takapaksiin. Minä halusin itselleni "mummo-pyörän" eli pyörä muutamalla vaihteella, jalkajarrulla ja edessä olevalla isolla korilla.
Sellaisen mies olikin löytänyt samalla kun etsi itselleen pyörän.
Tänään kävimme koko perheen voimin pyöräilemässä ja pikku miehemme oli elämänsä ekaa kertaa pyörä ajelulla. Tykkäsi kovasti. :o)

Lähden jatkamaan pannulappujen kasaamista ja ottamaan pannukakun uunista.
Kevyttä iltapalaa tiedossa. Nam! :o)


Ohessa myös hanna-tädin kakkaraisista maistiaisia. :o)


Palikka sukkani ovat erittäin vaiheessa. Eikös sanontakin sano, että hiljaa (hitaasti) hyvä tulee! :o)


Ohessa kuva vuosi sitten tehdyistä töppösistä. Tein ne meidän pikku miehelle, kun hän oli vielä massuasukki. Tossut jäivät käyttämättä, toisin sanoen unohdin ne kaappiin. Löytö hetkellä ne eivät enää mahtuneetkaan jalkaan. Arvatkaa harmittiko... :o(


torstai 22. toukokuuta 2008

Etsintäkuulutan rottinkiset/bamsuiset kahvat!!!!

Kesälaukku projekti on aivan jäissä.
En löydä mistään isoja, paksuja, pyöreitä, rottinkisia tai bambuisia laukun kahvoja.
Uskomatonta, mutta totta.
Voisiko joku vinkata, jostain paikasta, mistä niitä voisi esim. tilata???
Novitan sivuilla ei ollut haluamiani kahvoja.

Nim.merk. kohta kesäkassiton :o(


Keltaista, vihreää, muumeja...

Lähikaupassa poikettu ja mukaan tarttui 2 kerää pirtsakan keltaista tenneseetä. Lisäksi laajensin muumimuki valikoimaani kahdella uudella värillä. Teki mieli ostaa kaikki puuttuvat, mutta maltoin mieleni ja muistin, että hoitovapaa alkaa kahden viikon päästä. Näin ollen loppuu mukien ostelu hetkeksi aikaa ja kukkaron nyörit vedetään tiukemmalle.


Vihreää, vihreää.... Rasia pullollaan vihreää.

Pannulapun alkujahan siellä asustaa.
Vinkki: Tupperwaren eväsrasia aivan ihanteellinen virkkuutyön mukana kuljettamiseen. Boxiin mahtuu hyvin rulla lankaa ja virkkuukoukku. Ja ihana limen vihreä väri kruunaa kaiken!
Pohdinnan alla, teenkö valkoisella vaiko ruskealla koristelun lappusiin...



Käsityölehtien maailmassa ei mitään raportoitavaa. Uusin moda oli pettymys. En viitsi edes kertoa, millä raivilla tein kotihommat, keitin kahvit, istahdin sohvalle ja totesin "Pläääh, ei mitään kivaa!" Olenko liian vaativa lukija vai onko lehdensisältö huono... Jääkäämme pohtimaan sitä aikamme kuluksi.


Juhannus alkaa lähestymään ja siitä on enää 6 kk jouluun, joten on kai aika alkaa hankkia itselleen joululahja stressiä. Tänä vuonna, kun olen hoitovapaalla, ei rahaa hienoihin joululahjoihin ole paljoakaan. Näin ollen olen ajatellut ilahduttaa ystäviäni kätteni töillä (hymmmm...Kuuluukohan kaveri joukossa riemun kiljahduksia vai epämääräistä mutinaa....). Täällä esiintyviä töitä saattaa siis lähteä korvatunturille tonttujen pakattavaksi ja joulupukin toimitettavaksi. :o)

Tämä ilta varattu Hanna tädin kakkaraisten ja kaneli ässien tekoon. Puikoilla on vapaailta.
Hassun hauskaa torstain jatkoa blogini lukijoille! :o)

maanantai 19. toukokuuta 2008

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Huhhei, ompas ollut vauhdikasta viime aikoina. Mökkeilty on, miehen siskon häitä juhlittu, auto naarmutettu, pikku mies ottanut ekat askeleet tuen kanssa, konttaus vaihteella mennään 100 km/h, ainaskin melkein ja käsitöitä on siinä sivussa neulottu/ommeltu.

Kesäkassin sain melkein valmiiksi muutama ilta sitten. Tildan hyvä ja nopea ohje. Enää puuttuisi kahvat (hankinta listalla pyöreät isot kahvat) ja koristelu napeilla. Ongelmana on, että laitanko mustia vaiko valkoisia nappeja.




Ohessa alustava luonnos koristelusta. Näyttääkö pahalle vai hyvälle???
Luovuus tuntuu olevan kesälomalla, kun en osaa päättää millaisen koristelun tekisin.... Plääh... Miksi tää on niin vaikeaa aika ajoin...



Vuorikankaaksi valitsinkin varastostani huutonet löydön vuoden takaa. Hieman tyylikkäämpi kuin hassu koirakangas.


Miehen mielestä laukku on ällön, retro keltainen ja yksi kaverinikin oli kahdenvaiheilla, onko laukkuni ällö vai nätti....grrrrrrrr, sanon minä.
Se on hieno. Piste.
Mie tykkään retroilusta ja mikä sen ihanampaa kuin saada laukku kierrätysmateriaaleista. Keltaisuuden sävyllä ei ole mitään väliä. :o)

Kahvojen metsästys reissulla (ei löytynyt!) tarttui mukaan kirjonta välineitä, neulatyynyjen "jalustoja", taikatussi ja kirjonta kuvan "kopiointi-kynä". Tänä kesänä hyppään kirjonnan maailmaan ja pääsen toteuttamaan lisää tilda ohjeita. Eipä kai tuo niin vaikeata voi olla...


Ja kai se on pakko tunnustaa. Viikonlopun mökki reissulla retkahdin pannulappuihin...
Pitkään jatkunut pannulaputon putki meni poikki. Nyt on 3 pannulappua odottamassa koristelua. Kuinka tässä näin pääsikään käymään...
Lähikaupassa käydessäni bongasin lankahyllyllä pirtsakan keltaista tennesee lankaa ja heti lähtivät ajatukset harhailemaan pannulappujen luo.
Yritän pysyä kovana ja kiertää kyseisen kaupan kaukaa. Tosin sain kuulla, että siellä samaisessa kaupassa on muumi mukit tarjouksessa. Siinä on kaksi niin ISOA houkutinta, että saatan repsahtaa. ;o)

Menomatkalla mökille meinasi virkkuukoukku saada sydärin. Kaikessa rauhassa köröteltiin ohituskaistaa. Edellämme ajoi auto peräkärrynsä kanssa. Yhtäkkiä peräkärryn pohja ottaa ilmalennot ja tulee suoraan meitä kohti. Ilmavirran vaikutuksesta heittääkin sivulle ja tumpsahtaa kylkeemme. Seuraavaksi vilkaisen taakseni ja näen IIIIISSSSOOOONNN vanerilevyn iskeytyneen takana tulevan auton konepeltiin (leikkas aikasta ison loven auton keulaan). Henkilö vahingoilta selvittiin, mutta kyllä säikäytti. Autollamme olisi yksi vuotis synttärit kesällä. Ottaa meinaan aikalailla päähän, kun uuden auton konepellissä naarmu, kyljessä lommo ja niin pirusti naarmuja. Oli sit äijällä niin ruosteinen peräkärry, ettei pohjakaan pysynyt kiinni. Vakutuus taistelut alkakoon... :o(

Nyt kipaisen hakemaan käsityö pussini ja jatkan palikka sukkia. Toinen on jo valmiina. :o) Mukavaa viikkoa kaikille, jotka sivuilleni eksyvät.
Köhhh köhhh...kommentteja saa jättää...köhh köhhh... ;o)

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Äitienpäivää!

Ensimmäinen äitienpäivä alkaa kääntyä iltaan. Ompas ollut mukava päivä.
Aamu alkoi aamupalalla sänkyyn. Pikku miehemme ei halunnut antaa äidin syödä rauhassa vaan teki äkki hyökkäyksiä tarjottimelle. Mielenkiintoista oli iso kiiltävä lusikka ja voileivät. Voileipiä olisi ollut kiva päästä puristelemaan. Kuinka voikin 8 kk:n ikäinen pikku mies ollakin niiiiiiiiin nopea liikkeissään... :o)
Lahjaksi sain pojilta ihanat kesäkengät, ikiomat crocsit ja neulojalle sopivan mukin.
Nyt kelpaa tallustella hakemaan aamuisin lehteä laatikosta (ja kirota samalla, kun postilaatikot ovat kaukana pihan perällä) ja hörppiä aamukahvia uudesta mukista.


Mutta mitäs käsityö rintamalla...
Olen istunut kangas laatikon ääressä yhden tunnin. Olen käännellyt ja väännellyt kankaita ja suunnitellut ja suunnitellut ja mittaillut ja suoraan sanottuna vain haahuillut, että mitäs sitten tekisin.

Kesä on tainnut saapua, joten taidan aloittaa kesäkassin väsäämisen.
Kirpparilta löytämäni keltaiset verhot taitavat saada uuden elämän laukkuna. Jos tekisi päällisen keltaisella ja sisustaan hauskaa koirakangasta. Kahvoiksi pyöreät bambukahvat ja koristeluun paljon nappeja. Kuullostaa hyvälle, toteutus voi olla sit aivan toista. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä saan aikaiseksi.



Muuten käsityö rintamalla todella hiljaista. Aika mennyt takapihalla myllätessä. Eilen sai ajaa ekaa kertaa nurmikon. Ihanaa, että pääsin pitkästä aikaa itse ruohonleikkurin ohjaksiin. Viime kesänä oli iso maha tiellä, joten mies sai hoitaa kaikki pihatyöt. Siistiä pihaa katsellessa hermo lepää, ainakin tällaisella himo siivoojalla. ;o) Ohessa muutama luontokuva. Kirsikkapuu kukkii niin kauniisti ja nuo keltaiset kukat.
Terveisin nim.merk. viherpipero,ei löydy täältä osoitteesta.




perjantai 9. toukokuuta 2008

Nalle Puh testi

Jääkarhu oli käynyt tekemässä Nalle Puh testin (http://www.pilpi.net/hip/nallepuh/), joten pitihän minunkin. Jääkarhulle terkkuja!!! :o)

Muistutan testin mukaan Nasua eli
"Säikyt ja huolestut vähästä, mutta rohkeutta riittää, jos on pakko.
Olet todellinen ystävä, paras mahdollinen. Harmi, että kovin harva tietää sen.
Seurassasi viihtyy moni, sillä olet hauska, vaikka en sitä itse tiedäkään."

Uusin asukkaamme

Ompelu kärpänen puraisi sitten oikein kunnolla. Eilen illalla sai neulatyyny uutta seuraa. Tylsäähän sitä olisi ollut yksin asustaa ompelutarvikelaatikossa.
Uusin tulokas on neulakotelo. Tehty tilda kirjan ohjeiden mukaan ja ihanalla retrohenkisellä kankaalla. Koristelun kehittelin itse. Oli pakko saada samaa kanttinauhaa koteloon kuin tyynyssä (jotta olisivat ns.samaa sarjaa) ja yksi kirpparinappi pääsi viettämään uutta elämää.



Tässä me ihanuudet olemme ja laatikko on meidän väliaikainen kotimme.


Ensimmäinen äitienpäivä kolkuttelee jo ovella. 10 ruusua tuli jo ennakkoon ilahduttamaan kotimamin arkea. Lahjaa odotellessa. Saa nähdä, mitä ne pojat ovat keksineet. Annoin kyllä hieman vinkkiä, mistä äiti kovasti tykkäisi.

Itse tilasin itselleni lahjaksi vaaleanpunaiset Reinot. Niitä odotellessa. Meidän kaupungista ne oli loppuunmyyty joka liikkeessä, jossa kävin kyselemässä. Onneksi satuin vierailemaan Ilun handu duunaa blogissa ja sieltä löysin linkin Reinojen "kotisivuille" ja pääsin tilaamaan omat tossuni. :o)
Loistava keksintö Reino tehtaalta.

Käsityö rintamalla on muuten ollut hiljaista. Sukkia väkerrän ja tällä hetkellä pohdinnan alla kysymys "millaisen kärjen teen sukkaan". Sukkasillaan kirjaa tänään jo vilkuilin, sillä silmällä josko ongelma ratkeaisi. En päässyt yksimielisyyteen itseni kanssa, joten antaa asian hautua muutama päivä.
Taidan jatkaa hyvin alkanutta ompelijan uraani. Kävin hakemassa kantapaikastani eli Hannan-kankaasta vuorivanua, joten pussukoiden maailmaan seuraavaksi.

Nyt tää lähtee huutamaan miehelleen puhelimeen "Laitoin saunan päälle, olutta on...." :o)


sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Enkö ole syötävän suloinen?

Synnyin eilen. Painoa minulla on 77g ja pituutta 8cm. Pienestä iästäni huolimatta olen jo kerinnyt hurmaamaan talon emännän aivan täysin. Ihanaa olla kaunis neulatyyny! :o)

lauantai 3. toukokuuta 2008

Mahotonta meininkiä

Voi hitsinbimbula, et on ihania ilmoja pidellyt. Aurinkoinen ilma on piristänyt niin paljon, että olen päässyt aloittamaan oman tildaus urani. Uusi neulatyyny on tuloillaan. Tildan kankaat ovat hieman liian pliisuja mun makuun, niimpä omat tuotokset tulevat olemaan enemmän retrohenkisiä. :o)
Eilen illalla aloitin tikkaamaan kangas palaa puurenkaan ympärille. Ei ollutkaan niin nopeaa hommaa kuin aluksi ajattelin. Sisäinen perfektionisti heräsi kauhuissaan, kun ommel näytti niin kauhealle. Onneksi tikkaus tulee jäämään "pallon" alle piiloon.
Ompelu on ollut vähemmällä viime aikoina, joten hetken aikaa menee ennen kuin löydän kunnon tatsin hommaan.



Tänään kerkesimme pienen kesämiehen kanssa kaupungille humputtamaan. Lindexiltä lähti kassillinen IHANIA kesävaatteita mukaan. Miksi vaatteet pitää asetella pöydille niin että on pakko ostaa t-paidan lisäksi siihen sopivat shortsit, sukat, hattu jne.
Tai sitten vika on vain ostajassa... En siis pystynyt vastustamaan ihanuuksia ja kannoin kotiin kassillisen vaatteita. Noh, ompahan mitä naputtaa huutikseen kesän jälkeen.
Ensimmäiset kengätkin ostimme kesämiehelle. On se pienten kenkien ostaminen sitten vaikeaa. Puolisen tuntia soviteltiin ja vertailtiin. Kotiin tulin kenkäparin kanssa, joka näyttää olevan liian pientä kokoa. On tämä esikoisen kanssa puuhastelu välillä niin haasteellista. :o)


Palaampa taas käsitöiden maailmaan. Palikka sukkani valmistuvat hitaasti, mutta varmasti. Ja uusista pannulapuistakin olen haaveillut... :o)
Kangas kaupasta tarttui mukaan raidallista ja limen vihreää kangasta. Raidallinen menee tilda töihin ja vihreästä olisi tarkoitus tehdä tyynyjä antamaan lastenhuoneeseen pirteää ilmettä. Nähtäväksi jää pysynkö alkuperäis suunnitelmassani.
Ja taustalla tilda purnukat. Aikasta suloiset.


Aurinkoista viikonlopun jatkoa!
Säntään tästä tildaamaan ja jätän kesämiehen nukkumatin kanssa leikkimään yöksi.
Tämä on vielä pakko kertoa, kesämies nousi tänään ensimmäistä kertaa seisomaan omin avuin. Onneksi pinnasängyssä, koska maanvetovoiman viedessä voiton, ei tullut kuhmua pikku päähän. :o)