torstai 31. heinäkuuta 2008

Paluu arkeen + perhe päivitys

Perheemme on palannut arkeen. Mies palasi pitkältä kesälomaltaan eilen töihin. Olemme pikku miehen kanssa totutelleet olemaan aivan kahdestaan päivät ja illat. Aherrus käsitöiden parissa on näin ollen vähentynyt huomattavasti. Aika menee pikku miehen perässä juostessa ja siinä sivussa kotitöitä tehdessä. Meillä on kävely harjoitukset kovassa vauhdissa, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Kävelyä treenataan kävelykärryn, tuolien, muovimopon ja lelukaaren kanssa. Välillä pikku mies olettaa olevansa taitavampi kuin onkaan ja silloin otetaan lähituntumaa lattian kanssa. Onneksi isommilta mustelmilta on vielä vältytty. Kuukauden päästä laulamme hyvää syntymäpäivää 1-vuotiaalle, nähtäväksi jää käveleekö herra itse pöytään kakkua syömään.

Olen huomannut lankakäsitöiden vaihtuneen kotityökäsitöiksi viime päivinä. :o)
Tämän päivän saldona onkin marjatoscakakku, kilo lihapullia, ruoaksi perunoita ja nakkikastiketta, puhdasta pyykkiä ja putipuhdas kodinhoitohuone.
Lankakäsityö edistynyt tänään vain kahden kerroksen verran. Hymmmm...näyttääkö tutulle tekeleelle? :o)
Ei muuta kuin mukavia sadepäiviä viikonlopulle. ;o) Palaamme taas, kun tulee asiaa. :o)



tiistai 29. heinäkuuta 2008

Purkamista :o(

Kun ei ihminen osaa kasata neulekappaleita kauniisti, niin minkäs teet. PURAT!!!!
Pienestä neuletakista jäi kovan käsittelyn jälkeen jäljelle kasa roskiin meneviä palasia ja pieni kerä purettua lankaa. Ketuttaa meinaan sen verran paljon, etten edes jaksa alkaa purkamaan kaikkia kappaleita. :o(
Ei olisi edes prässääminen auttanut sauma tuherrukseeni.
Onneksi on vielä aikaa tehdä uusi ja aivan eriohjeella toteutettava neuletakki. Pidetään peukkuja, että seuraava projekti päättyisi onnellisemmin.

Eniten harmittaa se, että kerkesin mennä ostamaan toiseen samanlaiseen takkiin langat. Pikku miehemme ei siis tule saamaan ruskeaa neuletakkia syksyksi. Äiti taitaa tehdä langasta pipoja. Lanka on ihanan puuvillaista ja helppoa neulottavaa. Tarkalta nimeltään Mandarin fiestaa (55% puuvillaa ja 45% akryylia + konepestävää). Tykkään!

Keltainen kassi

Ahkeruus puuska ei tunnu loppuvan millään. Eilen illalla ruokapöytämme näytti tältä. Nyt on kaikissa valmiissa töissä lappuset kertomassa kenen tekeleitä ne ovat.


Tänään sain valmiiksi ihanalle kesäkassilleni sisaruksen. Laukku on tilaustyö ystävälleni B:lle. Oma kesäkassini on ollut todella kovassa käytössä. Näin ollen olen huomannut siinä ison puutteen. Sisälle kaipaa taskua, johon voisi laittaa vaikka avaimet. Ei tarvitsisi aina kaataa laukun sisältöä rappusille, jotta löytäisi kotiavaimet. Tämän puutteen korjasin ystävälleni menevässä laukussa. Tein sisälle kaksiosaisen taskun päällikankaasta.


Ohje: Tildan tapaan -kirjasta
Kankaat: päällis- ja vuorikankaat vanhoja verhoja kirpparilta
kahvat: käsityöliikkeestä

sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Olen ollut ahkera, osa2

Eilen aamulla tein suursiivouksen käsityövaltakunnassani. Nyt jokainen lanka kansa asuu omassa kassissaan. Meillä asustaa mm. seiska veikka kansa, nalle kansa, virkkauskansa ja ei mitään sukua oleva kansa.

Löysimpä yhden uuden keskeneräisyydenkin lankojen joukosta. Suklaan ruskea slipoveri pikku miehellemme. Jäi keskeneräiseksi, koska kaulus ei mielestäni istunut kunnolla. Noh, äsken annoin kuumaa kyytiä sliparille prässivaatteen kanssa. Ja se toimi...
Lopputulos miellyttää silmääni todella paljon. Harmi vain, että pikku miehemme on kasvanut tuosta koosta ohi jo talvella. Rintaan laitoin virkatun "kukkasen".
Ihana retrohenkinen slipari odottaa lahjakassissa uuteen kotiin pääsyä. En siis vielä tiedä kuka tämän ihanuuden tulee joskus saamaan. :o)



Ohje: Novita syksy 2007 (90.slipoveri, olen hieman muuttanut perusohjetta)
Lanka: Seitsemän veljestä, suklaan ruskea (687)
Puikot: 3

lauantai 26. heinäkuuta 2008

Pannulappuja + paperia +nauhaa = lahja!

Hyvä ystäväni täyttää ensi viikolla vuosia. Ajattelin muistaa häntä pienellä paketilla, jonka postipoika saa viedä perille.
Lahjan saaja on tällä hetkellä kesälomalla ja toivottavasti ei käy lukemassa blogiani lähipäivinä. Onko kiva lahja... :o) Minä ainakin tykkäisin.


perjantai 25. heinäkuuta 2008

Kiinni jäit!

Koska luet tätä tekstiä, niin se tarkoittaa,että sinun täytyy kommentoida
minulle jotakin. Kommentoi ihan mitä itse haluat, kunhan vain teet sen.
Laita tämä teksti sitten omaan blogiisi ja nappaa kiinni kaikki blogiasi lukevat.


Itse kärähdin lankafriikin pikkublogissa.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Olen ollut ahkera!

Olemme kotiutuneet keski-suomen reissulta muutama päivä sitten. Satoja kilometrejä takana ja paljon sukulointia lapsuudenmaisemissa. Ohessa kaunis näkymä mummolani rannasta. Jotain punaista kuvassa, jonka olisin voinut rajata pois. nim.merk. täysin amatööri kuvaaja ;o)


Kerrankin pääsen sanomaan olleeni todella ahkera käsitöiden kanssa.
Miesten villasukat valmiina. Kiitos miehelleni kuvausmallina olosta. :o)

Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3
Ohje: mummolta peritty
Kenelle: Isäni lapsuuden kaverille joululahjaksi

Palikka sukat valmiina.

Lanka: Nalle
Puikot: 3
Ohje: Idea Oddcherryn blogista. Oma toteutus. Perinteinen kantapää ja kärkikavennus.
Kenelle: Pukin konttiin

Laine sukat valmiina.

Lanka: Nalle, suklaanruskea
Puikot: 3
Ohje: Ullasta (en muista mistä numerosta)
Kenelle: Pukin konttiin

Meneillään:
Kesäkassi ystävä B:lle kahvoja vaille valmiina ja uutta neuletyötä aloittelin tänään. Palataan niihin myöhemmin. Yksi ainoa keskeneräinen työ enää neulekorissa. Lasten villatakki edelleen kasaamatta. Kun ei viimeistely mennyt putkeen (lisää aiheesta aikaisemmissa jutuissani), niin inspiraatio hävisi aivan täysin. Ystäväni M:n vauva syntyy lokakuussa, joten on tässä onneksi aikaa etsiä uutta inspistä tai vielä parempaa, tehdä jokin uusi juttu.
Aivan mahtava tunne saada kaikki keskeneräisyyden pois mielestä ja keskittyä täysin uusiin projekteihin.

Viime reissulla maalla vietimme äitini kanssa muutaman hikisen tunnin vintillämme. Kävimme läpi vanhoja tavaroitani. Ja niitähän riitti. Kaikki leluni, koulukirjani, piirustukset, kengät jne olivat jemmassa. Noin 20 jätesäkillistä tavaraa lähti roskiin ja muutama säkillinen rakkaimpia tavaroita lähti mukanani kaupunkiin.

Teimme uskomattomia löytöjä. Mm.löysimme suuren kasan vanhoja retrohenkisiä verhoja ja ISON kasan äitini ja edesmenneen mummoni virkkaamia liinoja. Niitä onkin sitten joka väriä ja joka kokoa. Sainkin idean tehdä kasseja ja ommella niihin koristeiksi pitsiliinoja. Idea kuullostaa hyvälle, toteutus taas aivan toinen asia. :o) Ihanaa, että aikanaan on säilytetty tuollaisia ihanuuksia. Nykyisin kaupungissa tai paremminkin rivitalossa asuttaessa säilytystilat ovat niin huonot, että väkisinkin tulee hävitettyä kaikki turha. Ei jää seuraavalle sukupolvelle paljoakaan aineistoa, josta tehdä löytöjä.

Suosikki liinani pääsi heti käyttöön. Kaunis kuvio ja virkattu todella ohuesta langasta. On varmaan muutama ärräpää saattanut kajahtaa tuota tehdessä.

Uusin Novita saapui ennen reissuun lähtöä. Tällä kertaa lehti tarjosi kivoja ideoita, joita pitää toteuttaa. Ohessa muutaman lätsän kuva, jotka on pakko tehdä.
Ihmetteletkö punaisia lappusia lehden välissä...
Se on uusi tapani merkitä toteuttamista odottavat ideat. Näin ne löytää jälkikäteen nopeasti, eikä tarvitse selata koko käsityö lehti kokoelmaa läpi.


Kirppari osio:
Pikkumiehelle palapelejä kolme kappaletta hintaan 5 €, iso palanen ihanaa nalle kangasta hintaan 2 € ja retro henkistä kangasta pieni palanen hintaan 0,85 €.
Ostin myös ihanan vihreän kulhon samalla reissulla. Ajattelin sen olevan ihana väri läiskä kahvipöytään valkoisten teema kuppien seuraksi. Kotiin päästyäni heitin kulhon heti tiskikoneeseen. Konetta tyhjentäessäni kohtasin ikävän näyn. Kulho ei ollut enää vihreä, vaan lasinen ja pinnassa vihreitä kokkareita. SIIS mitä ihmettä, kulho oli päällystetty jollain vihreällä. Kihisin hetken aikaa raivoissani ja kannoin kulhon samantien lasinkeräys astiaan pihan perälle. Otti päähän. Ensi kerralla värillisiä astioita ostaessa osaan olla tarkempi. Kulho maksoi 3 €, kallis mielestäni ja sitten käy noin...... Nyt alkoi taas ärsyttää. :o(

Pojat ovat jo nukkumassa, joten taidan liittyä heidän seuraansa.
Kauniita unia ja neuleiden kuvia! :o)

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Valkoinen ja keltainen

Sain eilen ylläri lahjan ystävältäni S:ltä. Olin aivan sanaton, kun juoksutreeniemme jälkeen kotosalla avasin paketin. Meille muutti aivan ihana puinen nappi laatikko.
Kannessa lasi, jotta näkee mitä sisällä on. Rasia on niin minun näköiseni.
Suuri kiitos vielä kerran S:lle. :o)

Tänne pääsyä on odottanut myös suloinen Milli-reppu. Muistatteko vielä säästöpankin lasten milli kerhon. Tämä on siis reppuni kultaiselta 80-luvulta. Oiva reppu pikku miehemme leluille, kun lähdemme kyläilemään. :o)

Harmaa sukka odottaa, joten on riennettävä. Mukavaa päivän jatkoa! :o)

keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Weblog Premio-2008

Tirsu yllätti minut iloisesti alla olevalla tunnustuksella. Kiitos siitä! :o)
Omat tunnustusten saajat laitan tänne hieman myöhemmin.


Säännöt:

1. Voittaja saa laittaa logon blogiinsa
2. Linkitä siihen blogiin josta sen sait
3. Nimeä vähintään 7 muuta blogia sen saajiksi
4. Laita noiden blogien linkit sivuilles
5. Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi

Paluu kaupunkiin

Viikko sitten suhasimme mökille. Tässä kassiin lähdössä "mökkityö".
2 kerää seiska veikkaa ja jämä kerä sinistä seiska veikkaa varsi raidoitukseen. Lisäksi puikot nro 3 ja oma päässä olevan perinteinen sukka malli.


Ja tässä tilanne kotiinpaluu iltana. Aikasta hyvin kerkesin puikkoja heiluttamaan.
Alku raidoitus on kyllä mielestäni tosi tökerö, mutta menköön tämän kerran. Mielessä se näytti paljon paremmalta kuin luonnossa. Aina ei voi voittaa. :o)


Muutakin kuin neulomista tuli harrastettua. Teimme mökiltä pieniä päivä reissuja. Kohteinamme oli Lintulan ja Valamon luostarit ja Savonlinnan Olavinlinna ja paikallinen tori, jossa tankkasimme itsemme täyteen lörtsyjä. Onneksi ilmat olivat suurimman osan aikaa suosiolliset. :o)
Pikku mies (10kk neuvolassa täti kertoi poikamme olevan 10kg ja 77cm -> iso mies!) pääsi ekaa kertaa kokeilemaan, miltä tuntuu läpsyttää vettä omassa altaassa, tappoi ensimmäiset muurahaiset pikku peukalollaan ja leikki mummolta ja papalta saamillaan uusilla leluilla. Ainokaisemme on kyllä niin lellikki. :o)

Lintulan luostari oli mielestäni mukava paikka. Pieni ja rauhallinen. Myymälästä ostin nunnien tekemän IHANAN retrohenkisen kesäkassin (laukkuja ei voi koskaan olla liikaa). Hintaa 5 €. Ei siis mitään kiskonta meininkiä.

Maisemat mökillä aikasta upeita. Kuvat puhukoot puolestaan.

Eilen aamulla pakkasin pikku miehemme rattaisiin ja navigaattorin avulla suunnistimme muutaman kilometrin päässä olevalle pihakirpparille.
Onnistunut keikka. Löysin itselleni pikku kakkosen t-paidan eurolla (taiteltuna kuvassa, en käytä napapaitoja ;o) ) ja apina paidan eurolla. Matka seurani sai Nalle Puh palapelin eurolla ja pienemmän palapelin 50 sentillä. Loistavia löytöjä.

Tällä viikolla pitäisi keretä ompelemaan ystävälleni kesäkassi. Hän ihastui keltaiseen laukkuuni ja tilasi samanlaisen. Kahvat ja kankaat ovat jo hankittuna. Nyt tarvitaan enää ompelukoneen surinaa ja käsin ompelua. Kiire tulee, sillä olemme taas lähdössä reissuun. Tällä kertaa automme suuntaa keski-suomeen vanhempieni luokse.

Iloisia kesäpäiviä blogini lukijoille! Palaamisiin!