tiistai 17. helmikuuta 2009

Perussukka = raitasukka

Voitteko kuvitella, olen saanut valmiiksi elämäni ensimmäiset sukat, jotka olen neulonut 3,5 mm puikoilla. Aivan uskomatonta, kuinka nopeasti nämä valmistuivat isoilla puikoilla ja lopputuloskin miellyttää silmää. Olen aikaisemmin tikuttanut tiukkaa neulosta pikku puikoilla, siitäköhän minun hitauteni onkin johtunut.... :o)

Olen siis onnellinen perus-raitasukkien omistaja, jonka jämälankanöttös pusukka on muutaman gramman kevyempi.

Ohje: Oma
Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 3,5 mm
Kulutus: 88 g
Kenelle: Omiin jalkoihin


lauantai 14. helmikuuta 2009

Ystävänpäivämme

Aamu alkoi seiskan jälkeen pikku miehen yskimiseen. Pläääh. Meillä on sitten kaikilla flunssa, joka vaan pahenee perheemme miesväellä. Itse alan olla taudissa jo voiton puolella.
Siitä se päivä sitten lähti. Siivosimme, leivoimme, haimme kaupasta leipää, teimme täytettyjä kolmioleipiä, koristelimme juustokakun ja laitoimme parhaan kupit pöytään. Siinä sivussa pikku miehemme keksi, että hän voi kiivetä televisiomme taakse seisomaan. Ihan mahotonta meininkiä. Toivottavasti kummatkin pysyvät jatkossakin tason päällä, eikä satu mitään.
Ennen vieraiden saapumista ystäväni piipahti ovemme raossa tuomassa kimpun valkoisia tulppaaneja. Aivan ihana yllätys. Ilman ystäviä olisi kyllä todella yksinäistä.


Kun sain kukat maljakkoon, tulikin jo puhelu "minne voimme parkkeerata auton?"
Paikan löydyttyä saapui meille tätini tyttärensä kanssa, kummi-tätini ja mummoni eli pikku miehemme isomummo. Erityisen mukavaa oli saada mummo keski-suomesta asti meille. Hän on viimeksi vieraillut luonani 2000-luvun alkupuolella, kun vielä asuin opiskelija yksiössäni. Oli siis oikein mukava iltapäivä sukulaisten kanssa. :o)

Vieraiden lähdettyä piipahdimme nopsaan puistossa haukkaamassa raitista happea. Loppu illan pojat makasivat sohvalla ja kumpikin kuumeessa. :o(

Isomummon matkaan lähti pehmoinen paketti. Hän täyttää tiistaina 79 vuotta ja on elämänsä aika neulonut minulle monet kymmenet sukat. Nyt oli minun vuoroni tehdä lämmin ja pehmoinen paketti hänelle. Paketin sisältö valmistui 2 päivässä ja viimeiset pistot tein viime yönä puolen kahdentoista aikaan. Aika täpärälle meni valmistuminen, mutta onneksi kerkesin.
Tossut taasen. Minkäs teet, kun ohje on niin loistava! :o)


Ohje: Tossut
Lanka: v.punainen 7 veikka ja koristeluun jotain valkoista
Puikot: 4 mm
Nappi: omasta kokoelmasta
Kenelle: Isomummolle

Tämän vuotinen ystävänpäiväkortti näytti tältä.


Ohje: oma idea
Tarvikkeet: Namit Prismasta, pahvi ja tussi Tiimarista ja nauha Ikeasta
Kenelle: Ystäville

Nyt on riennettävä lankojen luokse. Pakko saada uusi työ aluilleen, kun mikään ei ole keskeneräisenä korin reunalla roikkumassa.
Iloista ystävänpäivän iltaa! :o)

maanantai 9. helmikuuta 2009

Ihana valo...diipadaapadaaa....

Voi, mitä kummia tuo valo saakaan aikaan. Olo on niin iloinen ja keväinen. :o)
Aamumme alkoi tänään kahdeksan jälkeen. Pikku miehen huoneesta alkoi kuulumaan kovaa juttelua ja kirjat tippuivat hyllystä. Sitten tuli hiljaista.... Hiivin katsomaan, mitä isäntä touhuaa ja siellä hää istu sängyllään lukemassa. Kyllästyi kai odottamaan äidin tuloa ja keksi viihdykettä itselleen. :o)

Aamupesun, vaatteiden vaihdon ja aamupuuron jälkeen lähdimme ulkoilemaan koko perheen voimin. Isikin kerkesi meidän mukaan ennen töihin lähtöä. Tiet olivat liukkaat, mutta mikään ei häirinnyt ulkoilua aurinkoisessa säässä.

Pikku mies ja ikää 1 v 5kk 10pv.

Kotona tosin yritän kulkea hieman laput silmillä. Aurinko paljastaa harmillisesti joka ikisen pölyhiukkasen pöydillä ja lattioilla. Lisäksi ikkunoissa olevat lika taideteoksen (pikku miehen tekemät) näkyvät aivan liian hyvin. Sse ois taas siivous ilta tiedossa.

Eilen illalla sain viimeisteltyä isälle menevät lapaset. Lisäksi valmistui pipo, joka on muutaman viikon lojunut käsityö korissa pohjimmaisena lankarullien pehmusteena.
Piposta tuli ihan ok, mut joku siinä taas tökkii, en tiedä mikä.
Väsäsin jätti suuren tupsun, josta leikkasin valmiina melkein puolet pois. Tupsu paikoilleen ja miehelle esittelemään uutta luomusta.
Mieheni: "Buahahhhhaaaaaa, buahahahhaaaaaaa.... Näytät aivan reinikaiselle. Aika koominen" :o) Noh, mitä tuohon sitten pitäisi sanoa. Huumoria muille ihmisille, joten laitan tämän käyttöön ja totuttelen uuteen luomukseeni. :o)

Ohje: Novita, talvi 2007, malli 91
Lanka: Novita Mambo
Puikot: 8 mm
Kenelle: Itselle

Eilen piipahdin kirpparilla. Onneksi menin paikalle. Yksi pöytä oli täynnä käsityö tarvikkeita. Ostin 8 rullaa ompelulankaa hintaan 2 €. Mielestäni aikasta hyvä ostos. :o) Saa nähdä kävisinkö ostamassa vielä lisää värejä, sittenpähän olisi joka lähtöön oikean väristä lankaa.

Pikku mies on päiväunilla, joten hilpaisen tästä neulomuksen pariin ja palaan taas lähiaikoina asiaan. :o) Aurinkoista päivän jatkoa!

torstai 5. helmikuuta 2009

Käsien lämmittimet eli lapaset

Lapaset valmistuivat aamulla tai loppu silaus puuttuu vielä eli prässäys ja "tunnistus lappunen". En malttanut odottaa huomiseen, jolloin kuvaus mallini olisi paikalla, joten olohuoneen lamppu ja pari pyykkipoikaa saavat kelvata kuvausavustajiksi.

Lapasten kuvion tekeminen herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Toisaalta kuvio on puuduttavan tylsää väkertämistä ja toisaalta, kun pääsee kunnolla vauhtiin kuviota syntyy aivan mahottoman nopeasti. Noh, lopputulos on aina yhtä kaunis. Voin siis suositella.
Nämä päätyvät huhtikuussa isäni 60-vuotis lahjapakettiin. Lisäksi tulee jotain pientä kultasepän liikkeestä ja väri teemaan sopiva levyllinen fazerin sinistä.

Ohje: kuvion malli Ailin lapaset, kaikki muu omasta päästä
Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 3 mm
Kenelle: Isille

Palaamisiin ja mukavaa viikonloppua!