tiistai 7. huhtikuuta 2009

Kumisaapas sukat

Pikku miehen kevät asusteet valmiina ottamaan vastaan aurinkoisia ja sateisia kelejä.
Viimeisimpänä kokonaisuutta täydentämään syntyivät kumisaapas sukat.
Väreinä tämän kevään värimme, ruskea ja sininen.

Harmillinen tapaus:
Toinen sukka alkoi olla valmiina, kun aloin ihmettelemään, miksi toinen sukka on paksumman oloinen. Hetken tutkiskelun jälkeen huomasin langan olevan paljon ohuempaa.
Ensimmäisen sukan jälkeen kerin langasta pallon. Näin ollen toisen sukan aloitus lanka oli päällipuolelta eikä sisältä (ymmärtääköhän tätä kukaan, anyway...). Päällikerrosten langasta puuttui yksi säie. Arvatkaa ketuttiko... empä viitsinyt purkaa melkein valmista sukkaa, vaan tein loppuun ja jossain vaiheessa kadonnut säiekin pääsi mukaan neulomukseen. Kärki on ainakin vahvaa tekoa.
Ei voi sanoa muuta kuin, tui tui Novita. :o(


Ohje: Oma säätö
Lanka: 7 veikkaa (suklaan ruskea ja farkun sininen)
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Kenelle: pikku ukkelille

Ensimmäisen pif-yllätyksen pehmoinen osa on valmiina. Palaan siihen myöhemmin, kun yllätys on toimitettu saajalleen. :o)

torstai 2. huhtikuuta 2009

sanomalehti = biopussi

Ystävättäreni-E opetti minut tekemään sanomalehdestä pussin, jonne voi laittaa biojätteet. Olen pitkään suunnitellut aloittavani biojätteiden kierrätyksen, mutta aina se on vaan jäänyt. Nyt kun osaan kierrätyspussin teon, en voi olla kierrättämättä. Tänään askartelin, kokeilin ja olin tyytyväinen toimivuuteen.

Malli: Ystävä-E:n
Materiaali: vanha sanomalehti
Pussin hinta: tosi vähän

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Pitsiä kirpparilta

Päiväunien jälkeen suuntasimme pikku miehen kanssa kirpparille.
Löysin ihania itsetehtyjä kangas kasseja (käyttämättömiä). Vuori ja päällisen pitsi mitä ilmeisemmin vanhasta lakanasta. Ihastuttavia.
Kassit odottavat vielä uutta toimenkuvaansa...

Kirpparin jälkeen piipahdimme mummolassa kahvilla ja nautimme auringon paisteesta ulkosalla. Pikku mies nautti auringon lisäksi kuralätäköistä. Kävelykärryjen työntäminen lammikon läpi on ihan parasta puuhaa. Välillä piti kokeilla roiskeiden lentomatkaa myös kengillä ja rukkasella läpsyttämällä.
Voin siis suositella: Reimatec ja Gore-tex varusteet toimivat. Vaatetuksen sisältä kuoriutui kuiva ja kuraton pikku mies. :o)

Mukavaa viikon jatkoa!