maanantai 10. elokuuta 2009

Elokuu


Kirsikat ovat kypsyneet eli syksy on saapunut. Kohta saa iltaisin laittaa lämpöiset villasukat jalkaan, raapaista tulitikun palamaan ja sytyttää kynttilän, keittää ison kupin teetä ja käpertyä sohvan nurkkaan puikkojen kanssa. Toisaalta olen jo kaivannut kylmiä ja tuulisiä syysiltoja.

Kummipoikamme päätti saapua maailmaan 2 viikkoa ennen laskettua aikaa ja matkaan ei mennyt kuin 5 tuntia. Vanhemmilleen ensimmäinen lapsi tuli siis aikamoisella kiireellä. Katsotaan jatkuuko sama kiire, kun pikku isäntä saa jalat alleen ja pääsee temuamaan serkkunsa, pikku miehemme, kanssa.

Aikatauluni menivät tästä syystä aivan uusiksi. Rauhassa neuloin neuletakki, kunnes sain tietää, että poika on maailmassa ja olemme menossa häntä katsomaan 7 päivän päästä. Onneksi olin lomalla ja pystyin painamaan muutaman ylityöyötunnin ja sain neuletakin valmiiksi ajallaan. Kiirettähän ei olisi ollut, jos en olisi taasen lähtenyt tekemään ohjeeseen omia säätöjä. Ongelmiahan siitä seurasi.

Ajattelin nopeuttaa urakkaani ja neuloa etukappaleet ja takakappaleen yhtenä kappaleena. Tohinoissani en huomannut, että tähän malliin ei kuulunut kainalo kavennuksia. Loppu tulemana oli kainalo aukot ja pituutta alle 10 cm.
Ensimmäinen reaktioni oli ,että ..kele ja en varmaan pura.
Päätin kokeilla jotain aivan uutta.
Kaivoin ompelukoneen komeron nurkasta, puhalsin pölyt päältä pois ja painoin polkimen kaakkoon ja päästelin menemään. Kunnon tikkaukset ja sik-saks saksilla. Avot, sain aikaiseksi hienot kainalo aukot ja pääsin kursimaan hihoja kiinni.
Lopputulos, aikasta loistava, vaikka itse sanonkin.



Ohje: Novita + oma tuunaus
Lanka: Rondo Timantti, raidat 7veikka ja lammastilan lanka
Puikot: 3,5 mm
Napit: omasta kokoelmasta
Apina: tarjoustalosta
To: Olli

Kesälomalla vietimme pikku isännän kanssa viikon Keski-Suomen mummolassa. Nautimme auringosta, sukuloimme, kävimme mansikassa ja vietimme aikaa mummolan väen kanssa. Yhtenä päivänä automme keula suuntasi kohti läheistä lammastilaa.
Mukaan saimme kassillisen 100% villalankaa.
Lisäksi ostin tilan 8-vuotiaan pikku pojan kirpparipöydästä siniset tarjoilu astiat vitosella. Passaavat loistavasti valkoiset teema astiaston kanssa. Kokonaisuus ennenkaikkea.


Syksyyn kuuluu paljon iloisia uutisia. Jostain kumman syystä, kun elämä näyttää kauniin puolensa, on sen aina pakko näyttää myös rumaa puoltaan. Elämä ei kai saa koskaan olla liian mukavaa. Palataan kauniiseen puoleen.
Viime aikoina olen saanut monen monta vauva uutista lähipiiristäni.
Mahtavaa ja vauvaneuleita kutomaan. Siinä syksyn neule suunnitelman pohja.

Eräs ystäväni saa toisen lapsosen kuukauden sisällä. Hänen pikku murulleen olen neulonut valmiiksi oranssit pikku sukat.

Ohje: Oma, perussukka
Lanka: Smart (värin teko lopetettu)
Puikot: 3,5 mm
To: Vauvalle

Ale-lanka ja minä, toivoton yhdistelmä. Langat hyppäävät ostos kärryyn ja kulkeutuvat kotiimme uusiksi asukeiksi. Tällä kertaa olen majoittanut 3 x raikkaan sinistä kerää tenneseetä. Pannulappuja alkoi syntymään. Näille on jo kotitiedossa. Joulupukki saa toimia lähettinä.
Taustalla näkyvä, uusi sipulipurkkimme on 2,50 euron arvoinen kirpparilöytö. Kyseessä aikasta klassinen Riihimäen lasin purkki. Näitä on saatava lisää.

Ohje: Mummon pannulappu
Lanka: Tennesee
Koukku: 3 mm
To: pukinkonttiin

Tällä hetkellä kulutan pikku miehen mummolta saamiani seiska veikkoja.
Hän on ilmeisesti aloittanut jotain, jotain on tapahtunut ja jokin on saanut purku tuomion. Toivottavasti minun työlläni on onnellisempi loppu. Toinen on jo valmis ja toinen hyvässa vauhdissa. Saattepa siihen asti ihmetellä, mikä tuo putkilo onkaan.

Mukavaa syksyn jatkoa!