tiistai 27. syyskuuta 2011

27.9.2011

Aamulla heräsimme rankka sateeseen. Onneksi ilta toi tullessaan auringon.
Päivä toi tullessaan töitä, joita olisi jäljellä enää muutama kuukausi. Tänä aikana pitäisi luopua omista töistä ja opastaa toiset tekijät niille. Luopumisen tuskaa.
Töistä kiiruhdin neuvolaan. Kaikki kunnossa. Viimeksi hoitaja oli huolissaan, kun mahani oli niin pieni. Nyt kaikki oli normalisoitunut, vaikka mahani on edelleen kokoluokkaa mini. Niin se oli esikoistakin odottaessa, joten en ole huolissani.
Kotona odotti pojat ja yllätyksiä läheisestä leipomosta. Maha täynnä lähdimme ulkoilemaan ja nauttimaan raikkaasta syyssäästä.

Puikoilta valmistui sukat pienen villatakin kaveriksi. Nämä lähetän etukäteis joululahjana kummitytölle, jotta pääsevät jo syksyn viimoissa käyttöön. Samaan pakettiin on tehtävä myös kummipojalle sukat, jotta kummatkin saavat pikku paketit.

Aurinkoista tiistai iltaa! :o)

perjantai 23. syyskuuta 2011

Pieniä takkeja

Lääkäri sanoi: "Teillä on viruksen aiheuttama flunssa ja kurkunpään tulehdus. Kotiin lepäämään".
Tässä tämä viikko on mennyt. Alkuviikko on hoidettu pikku miehen flunssaa ja kuten aina, minä sain saman böbön ja kotosalla ollaan.

Tänään on ollut hyvä päivä istua keittiön pöydän ääressä, kaivella nappilaatikkoa ja ommella nappeja. Lisäksi olen oppinut tekemään täydellistä saumaa. Mahtavaa. Ei siihen harjoitteluun montaa vuotta mennytkään.

Raita villatakki on kummitytöllemme joululahjaksi. Ikää hänellä on noin 4 kk ja villatakki on kokoa 86 cm. Ompahan kasvun varaa.


Lanka: 7 veikkaa
Napit: Omasta kokoelmasta
Puikot: 4,5 mm
Ohje: Novita, kevät 2011, malli nro 80
Koko: 86 cm

Puuvillainen kesäneule on aloitettu huhtikuussa, jolloin neulonta ällötys iski. Työ on odottanut valmistumistaan kauan. Alkeperäinen suunnitelma oli antaa tämä kummitytöllemme lahjaksi, mutta neiti on kasvanut tuosta jo monta kuukautta sitten ohi. Jääköön meidän vauvalle.
Lankaa en lähtisi kehumaan. Neule kiertää todella pahasti. Nappien ompelulla ja prässäämisellä sain pahimman kierteen häivytettyä. Ensimmäisen pesun jälkeen en tiedä millainen kierrepallo koneesta ilmaantuu.



Lanka: Novita, suvi (100% puuvilla), reunat tennesee
Napit: Helsinkiläisestä nappikaupasta
Puikot: 4 mm
Ohje: Novita, kevät 2009, malli nro 65
Koko: 62 cm

tiistai 20. syyskuuta 2011

25+4 takana

Kevään ja kesän jatkunut neulonta ällötys on loppunut. Pää pulppuaa täynnä uusia ideoita ja ei millään malttaisi toteuttaa loppuun puikoilla olevaa, vaan tekisi jo mieli aloittaa uutta.
Kevään tehot on vienyt uusi massuasukki, jonka olisi tarkoitus putkahtaa maailmaan joulukuun lopulla. Jos raskaudet voivat olla erilaisia, niin minulla ne ovat ainakin olleet. Esikoista odottelin ilman suurempia pahoinvointeja tai muuta ihmeellistä. Omissa farkuissa menin melkein synnytykseen asti. Nyt tilanne on toinen. Olen vieraillut toiletin puolella aamuin ja illoin, ensimmäisten raskaus viikkojen jälkeen eivät mahtuneet enää omat housut jalkaan ja olo on ollut todella väsynyt.
Loppu alkaa häämöttää ja niin paljon olisi vielä tehtävää.
Asuntomme on puolillaan banaanilaatikoita. Uuteen kotiin suuntaamme ensi kuussa. Saamme uudelle tulokkaalle oman huoneen, ihanaa. :o) Uutta kotia etsimme melkein vuoden. Omakotitaloista lähdettiin liikkeelle, rivitalo neliöitä katseltiin ja paritaloon päädyttiin. Muuttomatkaa tulee noin 400 m eli vanhoille kulmille jäädään. Mihinkäs sitä lähtemään, kun täällä viihdytään. Jännitystä riitti, kun myimme kolmiomme itse. Ostaja löytyi ja kaupat tehtiin. Hetkeen en halua lähteä asuntoa kauppaamaan. Jännää puuhaa, varsinkin kun uusi koti oli jo varattu. :o)

Oheiset kuvat kertokoot enemmän meidän kesästä ja keväästä.
Heinähommia mummolassa


Käsitöitä tukeilla, etsi ja liitä

Päiväkodin kevätjuhlassa puuhastelua

Mökillä
4-vuotta tuli täyteen

Kevään/kesän käsityö saldo:


Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 3,5 mm
Koko: 30-31
Ohje: oma

Supevauvan polvisukat (linkki ohjeeseen vanhoissa kirjoituksissa)
Puikot: 3 mm
Lanka: En muista mitä, laput hukassa
Koko: 0-3 kk

Puikoilla on uutta luvassa. Palaamisiin! :o)