lauantai 16. kesäkuuta 2012

Lelupussi

Olemme lähdössä mummolaan/kylään ja pikku miehemme haluaa pikkuautot mukaan. Kiireessä niitä tungetaan aina vaikka millaiseen pussukkaan, muoviseen tai kankaiseen. Usein pikku mies vetää perässään Prisman muovikassia ja näky on kauhea. Tämän näkymän halusin muuttaa.
Hipsin taasen miehen farkku hyllylle. Onneksi en ole antanut hänen heittää vanhoja housuja roskiin, vaan olen säästänyt ne kotityöhousuiksi, joita ei siis todellisuudessa käytetä koskaan. Otin yhdet näistä housuista ja aloin saksimaan. Mallasin, kääntelin ja ihmettelin. Loppu tulokseen olen tyytyväinen. Matkalelupussi on valmis ja tilava. Valmiina kyläilemään. Kokoa pussilla on seuraavasti: leveys 40 cm ja korkeus 50 cm.
Vuorena kirahvi kangasta, jota olen ostanut ennen pikku miehen syntymää. Tarkoituksena aikanaan oli tehdä lastenhuoneeseen tyynyjä, mutta tämä suunnitelma jäi suunnitelman asteelle. (kuvassa oleva pupu on 5 vuotta vanha ja sen nimi on Puppe. Pikku miehemme rakkain lelu. Pupu on ollut aikanaan pullea, pehmoinen ja valkoinen pentikin pupu. Nyt se on harmaa, kärsineen näköinen ja niin rakas pikku miehelle.)

 

 

 

 

 

Tänään valmistui myös villaista, perussukat. Päätyvät laatikkoon,valmiit lahjat. Joulun aikaan arvon kenelle nämä annan.


Malli: oma
Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38-39

torstai 7. kesäkuuta 2012

Pussukka perhe kasvaa


Pussukka päivitys jälleen. Näitä on alkanut ilmaantumaan kuin sieniä sateella. Ihania. Taidan lähteä kauppaamaan näitä joulun aikaan jonnekin myyjäisiin, niin saamme hieman vaikka vaipparahaa. :o)

Rauhallinen aamu takana. Pojat lähtivät papan kanssa ostamaan leikkimökkiä. Uusi rakennus taasen mökille. Pikku mies suunnitteli, että kaikille olisi saatava oma mökki eli mökkikylä. Hän puhui siskostaan ja serkuistaan. En usko, että pappa suostuu mökkikylä projektiin. :o) Taidan päästä leikkimökkiverhojen ompeluun. Pikku neitimme nukkuu jo toista tuntia pergolalla ja minä hurruutan ompelukoneella. Mitäs muutakaan kuin pussukoita.

Oranssi-lehtikuvoinen pussukka. Päällinen pöytäliina ja vuori vanha musta lakana. Tämä muutti jo ystäväni K:n luokse.


Palapussukka on vanha tyynyliina. Tällä on paljon tunnearvoa. Muistan, kun lapsena olin mummon luona yökylässä. Hän käytti tätä tyynyliinaa paljon. Pussi lähtee lahjaksi serkulleni,joka myös varmasti muistaa kyseisen tyynyliinan. Vuorena vanha lakana.


Musta-valkoinen kangas kaupan jämäpala ja vuorena lakanaa.

 
 Päällinen mummoni vanha essu ja vuorena lakanaa. Kaikissa pusseissa on uudet vetoketjut. Paikallisen käsityöliikkeen herttainen, vanha myyjäsetä on aina tyytyväinen, kun käyn ostamassa häneltä kourallisen vetoketjuja.
Mukavaa päivän jatkoa! Palaan taasen pussipäivityksien merkeissä. :o)