tiistai 26. helmikuuta 2008

Perinne pannulappusia

Helmikuu on kohta porhaltanut ohi ja mitä olen kerinnyt tekemään....
Läjän perinteisiä pannulappuja, villasukat ovat kesken ja yhden vauvan neuletakin olen aloittanut.

Pannulappu villitys iski minuun oikein kunnolla. Joulun aikaan olin vanhempieni luona keski-suomessa. Kävin hieman vintillä penkomassa vanhoja tavaroita. Tavaroisen joukosta otti silmiin jokin virkattu ja oranssinen tekele.
Nostin tekeleen käteen ja tunnistin sen edes menneen mummoni tekemäksi pannulapuksi. Pannulapun mallilla on siis ikää ainakin 20 vuotta. Lieko malli tullut mummon mukana karjalasta. Tunne arvoa sillä ainakin on paljon.
Eipä auttanut kuin istua pannulapun seurassa yksi ilta ja selvittää, miten mummo lappusen on virkannut. Ohjeen selvittyä on näitä lappusia syntynyt jo 4 kappaletta viikossa. Ohessa kuva mummoni tekeleestä.


Ja alla omat tekeleeni keväisestä auringon paisteesta nauttimassa takapihan rappusillamme.Siniset pannulaput on tehty Novitan Tennesee langasta, jota sattuu olemaan neule kaapissa pussillinen. Oli niin hyvässä tarjouksessa lähikaupassa, niin eihän sitä voinut olla ostamatta.
Vaaleansininen koriste lanka mummoltani perimiä lankoja.

Musta-punaiset pannulaput ovat menossa hyvälle ystävälleni tuparilahjaksi. Hänen yksiönsä on sisustettu mustalla ja punaisella. Näin ollen voisiko olla enää sisustukseen sopivampia lappusia... :o) Toivottavasti ystäväni ei käy katsomassa blogiani viikkoon....

Musta lanka on Novita Jasmin lankaa. Aivan KAUHEAA virkattavaa. Lanka on niin säikeistä, joten virkkaus oli hidasta ja puuduttavaa touhua. Muutaman kerran meinasin mennä takapihalle ja laittaa langat + pannulaput nättiin kasaan ja tulitikkua perään. Maltoin kuitenkin mieleni ja laskin monta kertaa kymmeneen ja loppujen lopuksi sain kaksi tekelettä valmiiksi. Punainen lanka, jolla koristelu tehty, on Suvia, jota tuli myös aikanaan hamstrattua alennuksesta melkein säkillinen.
Hei olen virkkaaja ja olen alennus lanka riippuvainen. Missä on tarjouslappu, on se myös ostettava... ;o)


Kevät siis tulla kolistaa. Auringosta olen yrittänyt nauttia pikku miehemme päivä unien aikaan.
Neule kori kainaloon ja pihalle istumaan.

Huomion arvoista on tuo vihreä nurmikko korin takana.
Helmikuu ja missä on metrin lumikerros..... :o(

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosi säheet pannulappuset. raskitko kertoo teko-ohjetta?

Rinri kirjoitti...

Kirjoitan ohjeen, kunhan kaikilta kiireiltäni kerkiän. Ohje on tällä hetkellä päässäni, joten menee hetki ennenkuin olen sen saanut kirjoitus muotoon. :o)

Anonyymi kirjoitti...

tuhansia kiitoksia sitten jo etukäteen. jään innoissani odottamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno löytö!!! Minäkin ottaisin ohjeen ilolla vastaan - mikäli siis vain haluat jakaa sen meidän muiden kanssa.