sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Sukkia

Osio 1: Neulonta

Löysin Novitan talvi 2007 lehdestä kivan sukka ohjeen pikku miehellemme. Sukat salmiakki kuviolla eli Jussi-sukat. Sain valmiiksi ensimmäisen sukan ja sen jälkeen kirosin seiska veikan taas syvimpään ja pimeimpään maan koloon. Enkö koskaan muista seuraavaa: tiukka käsialani, liian pienet puikot, pieni neulomus ja seiska veikka -> ei todellakaan hyvä yhdistelmä. Loppu tuloksena oli todella kireät sukat eli purkuun. Kyllä ketutti. Kerkesin jo aloittaa toistakin, kun yritin uskotella itselleni sukkien olevan käyttökelpoiset.

Ei auttanut kuin kaivella lankapusseja ja löysin kerän SandnesGarnin Smart lankaa.
Tällä lankalla ja numeroa isommilla puikoilla sain aikaiseksi sopivat sukat.

Ohje: Novita talvi 2007 (omalla muokkauksella)
Lanka: SandnesGarn Smart
Puikot: 3,5
Kulutus: 56g
Kohde: 1-vuotias pikku mies

Uusi työ on aluillaan ja se on myös vihreä. Löysin Annikan neuleblogin kautta vilsonkien ohjeen. Pakko toteuttaa, jottei pikku jalkoja ja peppua ala paleltaa syksyn viimoissa. Näihin sopiva villatakin ohje on hakusalla. Jos jollain on hyviä ideoita, niin otan niitä mielelläni vastaan.

Osio 2: Urheilu

Viikonlopun urheilu osuus oli tällä kertaa rankemman puoleinen. Puolen vuoden epäsäännöllisen juoksuharjoittelun tuottama tulos päästiin testaamaan lauantaina. Osallistuin juoksu-ystäväni kanssa Kauneus&Terveys-lehden järjestämään kuntotapahtumaan.
Matkamme 10 kilometriä taitoimme aurinkoisessa säässä tasan tuntiin. Meille amatööri juoksijoille tämä oli aivan loistava aika ja lenkin jälkeen olikin niin voittaja olo. Tästä on hyvä jatkaa tätä "jalkatyö" harrastusta ja uusi tavoite on päästä puolen vuoden päästä alle tunnin aikaan. :o)

Osio 3: Lapsonen

Pikku miehemme on oppinut paljon uusia äänteitä. Juttua tulee jo kovalla tahdilla. Isi ja äiti eivät vaan ole vielä aivan samalla aaltopituudella.
Uutta on myös vastaaminen kysymykseen " Otatko vielä ruokaa?". Vastaukseksi saamme nenän nyrpistyksen ja pään heiluttamisen.
Tästä tämä yhteinen kommunikointimme kehittyy.

Pikku mies on myös ahkera kotitöiden parissa puuhastelija. Hän osaa tyhjentää pyykkikoneen lattialle ja pyyhkii lattioita vessapaperilla. Siinä sivussa hän osaa myös tutkia roskisten sisällön, pestä kädet vessanpöntössä, tehdä inventaarion keittiötarvikkeistamme (huomautan, että inventaarion tulos tulee tarkastaa monta kertaa päivässä) ja kaikista eniten hän rakastaa testiä "kuinka monta iskua taulutelevisio kestää, montako kertaa voin painaa digiboksin ja kaukosäätimien nappuloita ennen kuin se menee aivan sekaisin?". Hymmmm...Kohta varmaan pohdin, miksi kukaan ei kutsu meitä kylään... :o) Kotiäidin arkeen kuuluu siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Iloista viikon alkua!!!


Ei kommentteja: