lauantai 6. joulukuuta 2008

Tontun touhuja

Pojat nukkumassa ja äiti-tonttu joulu puuhissa keittiössä. Lahjat pakattu. Villaisia lahjoja pakkasin lasipurkkeihin. Villaisia hillopurkkeja. Mielestäni kiva idea ja sain samalla lasipurkki kokoelmaani pienemmäksi.


Tämän vuotinen ovikoristeemme on tässä. Ei ihan sellainen kuin suunnittelin, mutta menkööt noin. Sydämmet olen ostanut viime jouluna Pentikistä. Tarkoituksenani oli hankkia kelo oksanpätkä, virittää se oveemme roikkumaan ja siitä sydämmet roikkumaan. Jäi oksa hankkimatta, joten piti laittaa sydämmet teipillä oveen kiinni. Yritän ensi vuonna toteuttaa alkuperäisen suunnitelman. Jouluinen ja yksinkertaisen kaunis se on silti, vai onkohan.... ;o)

Aamulla valmistuivat tossut. Samanlaiset kuin jokunen kuukausi sitten tekemäni. Koriste tällä kertaa vain hieman yksinkertaisempi. Tämä oli tilaustyö pikku miehemme mummilta. Mielestäni tossu ohje on todella hyvä. Hyvät jalassa, nopea tehdä ja kivan näköiset.

Ohje tossuihin: Pieni neuleblogi
Ohje koristeeseen: Kirjasta Virkattua
Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 4 mm

Saimme pikku miehemme mummilta ja papalta tuliaisiksi IHANAT Mikki Hiiri lapaset. Mukava saada jonkun muun tekemiä käsitöitä, ettei kaikki ole aina itseväkerrettyjä. Ja mikä parasta, lapaset ovat juuri oikean kokoiset.

Lisäksi saimme lasista tehdyn enkelin. Olen pitkään etsiskellyt tuolaista enkeliä ja vihdoinkin sellainen muutti kotiamme suojelemaan. Kaunis. Enkeli muistuttaa myös äskettäin poismenneestä läheisestä.

" Alku talven tuuli puhalsi,
vaarin taivaaseen lennätti,
et ole enää luonamme,
elät aina sydämmissämme"


Joulukiireiden keskellä on pikku miehemme oppinut kunnolla kävelemään. Aikaisemmin meillä käveltiin vain ulkosalla kengät jalassa. Muutama viikko sitten tehtiin läpimurto sisällä ja siitä lähtien on kävelty paljon ja kovaa, kohta kai jo juostaan...

Neulerintamalla on ahdistavaa. Ai, miksikö....Noh, en tiedä mitä alkaisin seuraavaksi tekemään. Kaikki kiireelliset työt on tehty ja nyt olisi aikaa mille vaan... mutta mille.... Pitänee listata ideat ja laittaa ne tärkeysjärjestykseen.
Jäämme siis odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu...
Sitä odotellessa piipahdan muutaman tunnin unosilla.

Mukavaa itsenäisyyspäivää! :o)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea nuo lasipurkit. Kivan näköisest tossut, mukavan näköinen yksityiskohta tuo kukkanen.

-maria- kirjoitti...

Sinullahan on jouluvalmistelut hyvällä mallilla, ja kivat Mikki-lapaset olette saaneet!

Osanotto suruun.

Anu kirjoitti...

Tosi kiva idea pakata pehmeitä lahjoja kauniisiin lasipurkkeihin.
Sydänovikoriste on oikein onnistunut. Kelpaisi minullekin.
Ja nuo tossut ovat aina yhtä ihania. Minunkin on ollut tarkoitus tehdä tuollaiset, mutta mutta... Ehkä ensi syksynä.
Nuo Mikki-lapaset on iiiii-hanat!

Lopuksi: Otan osaa läheisesi poismenon johdosta. Suru muuttuu pian kauniiksi muistoiksi. Voimia sinulle.

Rinri kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne. :o)

Elsukka kirjoitti...

MÄ EN ALA..sä oot tosi kekseliäs ja luova =)..mä en oikeesti osaa ..paitsi tänään paketoitiin sanomalehteen yks joululahja, en nyt tiedä onks se nyt niin hyvä keksintö :)