torstai 23. elokuuta 2012

Elokuu


Huihai,kesä alkaa olla lopuillaan. Pikku varpaat eivät enää kauaa voi olla paljaina ulkona nukkuessa. Toisaalta odotan jo kovasti hämärtyviä syysiltoja, kynttilöitä ja sohvan nurkassa neulomista viltti hartioilla.


Pussukoita valmistui paljon kesän aikana ja kaikki ovat päätyneet uusiin koteihin. Mummon avustuksella sain hankittua hieman vaipparahaa. Seuraava pussiarmeija on valmistumassa. Olen saanut paljon vaatelahjoituksia, joten käsiteltävää matskua riittää. Kiitos niistä. Kuulen nykyisin usein kysymyksen, voisiko tästä ommella jotain? :o)


Hauska projekti olivat raitapussukat. Harmittaa, kun en tajunnut ottaa kuvaa lähtötilanteesta. Ystäväni toi minulle lasten lappuhaalarit (aikasta kamalat) ja pyysi tekemään niistä pussukan. Otin sakset käteen, kuului sikssaks ja hurhur. Haalareista syntyi kaksi ihastuttavaa pussia. Pääsin myös kokeilemaan tuollaista rypytystä pussukan alaosaksi. Kaksi tuntia meni ja loppu tulokseen olen tyytyväinen. Jäljelle jäi vain kasa pikku silppua ja henkseleiden metalliosat (mitälie nimeltään). Vaatteista ompeleminen on kyllä mahottoman hauskaa. Vuoret on tehty pikku miehemme vauva-aikaisista lakanoista.

 
 

 Punaiset villasukat ovat kesäkuussa äidiksi tulleelle ystävälleni. Vauva sai punaiset villasukat, joten äidille myös. Nyt ei tyttöjen jalkoja palele syksyn viimoissa. Varressa olevat napit saa avattua. Eivät siis ole vain koristeena.

 

Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 4 mm
Ohje: Novita sukkalehti
Koko: 38

Omaan käyttöön farkkuinen matkaneulepussukka. Pussiin mahtuu hyvin ohjelehti, langat ja puikot. Käytössä omat farkkuni vuodelta 1999 eli korkea vyötärö ja levenevät lahkeet eli kamalat (puistattaa ajatuskin :o) ). Vuorena kirpparilta löydetty kangas. :o)

 
 
 

Pääteltävät odottavat sohvalla, joten palaamisiin! :o)

Ei kommentteja: