perjantai 9. tammikuuta 2009

Uuden vuoden lupaus...

Minä lupaan ja vannon pitää parempaa huolta blogistani, jos sanani syön niin mörrimöykky minut vieköön ja kaikki lankani tuhotkoon. :o)
Mistä moinen lupaus... olen monena iltana potenut huonoa omatuntoa, kun en kerkeä blogiani päivittämään. Sitä aina siirtää ja siirtää eikä koskaan saa sitten aikaiseksi.
Mörrimöykyn ilmestymisen pelossa pyrin pitämääm lupaukseni...

Vuoden 2009 ensimmäisenä työnä valmistuivat Sveitsin serkulle oranssit Kertut.
Tykästyin malliin kovasti ja näitä valmistuu varmasti lisää tänä vuonna.

Ohje: Kerttu-sukat
Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 3,5 mm
Kenelle: Kasarimummolle Sveitsiin :o)

Blogi päivitykseltäni on vienyt aikaa ISO talvi siivous, jota olen suorittanut jo melkein viikon ajan. Kohta kaikki kaapit on taas läpi raivattu. Pikku miehen pienet vaatteet on naputeltu huutikseen myyntiin, osa kamoista menossa uffille ja paikallinen kaatopaikkakin saa oman lähetyksensä. Mieli on niin iloinen, kun kaapeissa asiat järjestyksessä. Tein löydönkin erään laatikon pohjalta. Valkoinen virkattu kassi. Tämä on tehty ehken vuoden 2005 paikkeilla. Kassiin oli tarkoitus tehdä vuori ja sitä se odottaa edelleenkin. Reppana ei tule saamaan sitä koskaan. Kassi päätyi uudeksi kodiksi keskeneräisille lapasille. Sinne mahtuu kivasti langat, ohjeet ja puikot. Kannatti raivata oikein kunnolla kaappien perukoilla. Ohjeesta en tiedä, saattaa olla omaakin tuotosta. Ainut varma asia on, että lanka on novitan suvia.

Postipoika on tykännyt meidän laatikosta viime aikoina, kun uusia lehtiä on tupsahdellut vähänväliä. En ole kerinnyt kuin Modaan tutustumaan. Mitään järisyttävää "PAKKO tehdä"-fiilistä ei tullut. Kahtellaan, mitä muilla lehdillä onkaan annettavanaan...


Vuoden ensimmäinen viikko on kulunut siis touhun täyteisesti. Tänään pääsimme pitkästä aikaa pulkan kanssa ulkoilemaan. Kaupunkimme hiekottaja sedät ovat yleensä niin aktiivisia, että on turha toivo lähteä kävelylle jonkin luistoa tarvitsevan vempaimen kanssa. Tänään kerkesimme ennen setiä ja oli niin mukavaa...tai ainakin äidillä oli. Pikku mies kellahti muutaman kerran naamalleen kyydistä ja kyllähän sitä lunta taisi tuiskuta pikku silmiin tuulenkin avustamana... ;o) Pienet vastoinkäymiset unohtuivat kotosalla kylmän maito lasin ja lämpöisen marjapiirakka palasen ääressä. :o)

Lumista viikonloppua! :o)


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat kertut. Kyllä minunkin pitää kohta tuohon malliin tutustua, kun kaikki sitä niin kehuvat:)

Hiekoitus. Sama homma täällä Oulussa. Onhan se hyvä, että kadulla ei tarvitse liukastella, mutta tänä talvena homma on mennyt vähän överiksi. Tarviiko tosiaan lumista katua hiekottaa sentin kerroksella. Kun ei sellainen pinta oikeasti ole liukas. Sen lisäksi, että pulkkailusta tms. on ohan turha haaveilla niin vaunun renkaat kuluvat älyttömästi (emmaljungan ilmakennot) ja pyörän renkaat hajoilevat. Puhumattakaan siitä, että hiekkaa kulkeutuu sisälle kiloittain.

Rinri kirjoitti...

Meillä kans huomattu renkaiden kuluminen (Brion ilmakennot) ja imurin pussi on kokoajan täynnä hiekkaa. :o( Hiekottamattomia aamuja odotellessa...

Anonyymi kirjoitti...

Yritin tähän jo aiemmin kommentoida, mutta ilmeisesti teksti katosi bittiavaruuteen... No yritetään nyt uudelleen.

Kiitoksia kovasti pehmeästä paketista, joka saapui eilen Sveitsiin! Olipa ihanat ja lämpimät sukat! Näillä kelpaa pakkasia täällä pidellä. Kiitos kiitos ja perheelle mukavia talvipäiviä!

-Sveitsin serkku Epi :)

Rinri kirjoitti...

Kiva kuulla, että sukat löysivät perille. :o)
Empä ole ennen Sveitsiin postia laittanut, niin oli hassua, kun piti postissa täyttää lappunen tullille. Halusivat tietää kirjeen sisällön ja sen arvon.

Ja kiva kuulla, että sukat pääsevät käyttöön. Hieman jännitin, että tuliko niistä oikean kokoiset.

Mukavaa talven jatkoa ja palaamisiin! :o)

-Suomen serkku Rinri :o)