perjantai 23. syyskuuta 2011

Pieniä takkeja

Lääkäri sanoi: "Teillä on viruksen aiheuttama flunssa ja kurkunpään tulehdus. Kotiin lepäämään".
Tässä tämä viikko on mennyt. Alkuviikko on hoidettu pikku miehen flunssaa ja kuten aina, minä sain saman böbön ja kotosalla ollaan.

Tänään on ollut hyvä päivä istua keittiön pöydän ääressä, kaivella nappilaatikkoa ja ommella nappeja. Lisäksi olen oppinut tekemään täydellistä saumaa. Mahtavaa. Ei siihen harjoitteluun montaa vuotta mennytkään.

Raita villatakki on kummitytöllemme joululahjaksi. Ikää hänellä on noin 4 kk ja villatakki on kokoa 86 cm. Ompahan kasvun varaa.


Lanka: 7 veikkaa
Napit: Omasta kokoelmasta
Puikot: 4,5 mm
Ohje: Novita, kevät 2011, malli nro 80
Koko: 86 cm

Puuvillainen kesäneule on aloitettu huhtikuussa, jolloin neulonta ällötys iski. Työ on odottanut valmistumistaan kauan. Alkeperäinen suunnitelma oli antaa tämä kummitytöllemme lahjaksi, mutta neiti on kasvanut tuosta jo monta kuukautta sitten ohi. Jääköön meidän vauvalle.
Lankaa en lähtisi kehumaan. Neule kiertää todella pahasti. Nappien ompelulla ja prässäämisellä sain pahimman kierteen häivytettyä. Ensimmäisen pesun jälkeen en tiedä millainen kierrepallo koneesta ilmaantuu.Lanka: Novita, suvi (100% puuvilla), reunat tennesee
Napit: Helsinkiläisestä nappikaupasta
Puikot: 4 mm
Ohje: Novita, kevät 2009, malli nro 65
Koko: 62 cm

1 kommentti:

Outi kirjoitti...

Suloisia nuttuja, molemmat. Mutta tuo jälkimmäinen on huippu.