torstai 10. toukokuuta 2012

Pussukoita

Ompelukoneeni kävi huollossa. Jo oli aikakin. Uskollinen apurini on iältään jo ainakin 20 vuotta. Olen sen saanut aikanaan vanhemmiltani lahjaksi. Mies ihmetteli keittiössä (haaveilee omasta ompeluhuoneesta) leijailevaa öljyn hajua ja tästä huolestuneena päätin koneen huollattaa. Nyt se surruttaa taas kuin uusi. Kelpaa pusseja ommella.
Pussi ohjeeni on muokkautunut omiin tarpeisiini sopivaksi. Olen yhdistellyt muiden ohjeita ja tutkaillut muiden tekemiä pussukoita. Kaikki hyvät vinkit on nyt omassa pussimallissani. Kokoja on tällä hetkellä kaksi, 15 cm ja 20 cm. Tarkoituksenani on tehdä pussukoita ainoastaan kierrätysmateriaaleista. Tosin vetoketjuja olen joutunut ostamaan uutena. Niitä, kun harvemmin kirpparilta löytyy, harmi.

 
 

Punainen palloilla.
Kangas kangaskaupan poistolaarista, vuori esikoisen vanhan patjan päällinen ja vetoketju kirpparilta.
Tämä matkaa Ouluun osana serkkuni tyttären synttärilahjaa.
Testasin tässä Handmade by-lapun kiinnittämistä sauman väliin. Teksi menee hassusti keskeltä poikki, mutta haitanneeko tuo mitään.

Vihreä.
Kangas kirpparilta, vuori esikoisen vanhan patjan päällineen ja vetoketju kirpparilta.
Tässä ompelin Handmade by-lappusen käsin pussin kylkeen. Kiva vaihtoehto, mutta työläs. Taidan laittaa jatkossa laput sauman väliin.

Tänään en ole tehnyt mitään käsitöitä. Mies on sen sijaan puuhastellut saunamme kimpussa. Lauteet ovat saaneet uuden ilmeen mustasta saunavahasta. Sauna näyttää aivan uudelta. Uusi kiuas on pakko hankkia. Mustat lauteet korostavat liikaa kulahtanutta kiuasta. Aina nämä projektit lähtevät laajenemaan.
Minun päiväni on kulunut pakatessa. Paljon kuluu aikaa, kun pakkaa omat ja lasten tarvikkeet. Kaikkeen mahdolliseen on varauduttava, kun lähtee pitemmälle matkalle. Tai sitten olen vain ylihuolehtiva. Neitimme pääsee ensimmäistä kertaa keski-suomeen mummolaan. Esikoinen odottaa innolla, että pääsee papan kanssa ajamaan traktorilla. Käski ensimmäisenä minua pakkaamaan Valtra lippiksensä. Eväät ovat myös esikoisellemme erityisen tärkeät. Aina täytyy olla kylmälaukku mukana ja täynnä herkkuja. Mukavaa matkaa odotellessa lähden pakkaamaan tärkeimmän, matkakäsityön. :o)

Ei kommentteja: