sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Pussukoita

Perheemme on palannut reissusta. Matkaa taitettiin välillä Pihtipudas-Leppävirta-Kuopio-Savonlinna. 5 kk neitimme matkasi hienosti ja kohta 5-vuotias isäntämme on jo konkari matkaaja. Juhannuksen jälkeen suunnitelmissa lähteä lasten kanssa kolmestaan Pihtiputaan mummolaan. Matka kokemusten jälkeen uskallan sen toteuttaa. Oli kyllä piristävää päästä kotiympyröistä uusiin maisemiin, vaikka kyllä se kotiin paluukin oli mukavaa. Reissussa mukana oli yksi tekemistäni pussukoista. Pussukka toimi kamerapussina ja jatkaa tehtävässään jatkossakin. Tunne arvoltaan rakas pussi. Kangas on peräisin, ehkä, 60-luvulta. Se on minun mummoni essusta. Voitteko kuvitella, että siihen aikaan takkimainen essu käytettiin loppuun eli kainaloissa oli reikiä. Siitä huolimatta essu pestiin ja laitettiin varastoon säästöön. Minun onnekseni näin ennen toimittiin, jotta saan näitä ihania kankaita uudelleen käyttöön.

Vaikka ulkona paistoi aurinko, en silti malttanut olla poissa ompelukoneen luota. Uusia pussukoita syntyi muutama. Musta pohjainen pussukka pääsi jo uuteen kotiin ystävälleni K:lle. Pallo pussukka ei vielä tiedä minne muuttaisi. Uskon, että kohde löytyy lähiaikoina aivan varmasti.


Nautimme tänään myös auringosta ja lämmöstä omalla takapihalla. Päiväkahvit/mehut. Mummon tekemät pullat oli syöty jo kuvanotto hetkellä. Niillä on taipumuksena kadota salaman nopeasti tarjoilulautaselta.
Ohessa myös muutama kuva matkaltamme.

 
 

Ei kommentteja: