maanantai 18. helmikuuta 2013

Ei pöllömpi pussukka

Taas olisi yksi vauhtipäivä takanapäin. Pikkuneitimme tepsuttaa menemään joka suuntaan ja on innoissaan uudesta taidostaan. Isoveljen perässä pitäisi päästä joka paikkaan ja voitte arvata, kuinka paljon ottaa päähän, kun ei taidot riitä.  Tänään on käyty mummolassa pullakahvilla, ulkoiltu, pikkumiehemme on ollut leikkimässä naapurissa ja pikkuneiti on oppinut seisomaan sohvapöydällä. Mielestäni ei kovinkaan tarpeellinen taito. :o) Ehdin tänään myös ompelemaan...

Pikkumiehemme on pitkään pyytänyt minua ompelemaan hänelle oman rahapussin. Aina olen luvannut, että ompelen, ompelen. Nyt oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Ainut vaatimus oli, että pussi pitää tehdä isin farkuista. Nyt ei sattunut olemaan isin farkkuja, joten oli tyytyminen äidin kaverin farkkuihin. Vuoren tein isin kauluspaidasta. Pikkumiehemme oli tyytyväinen lopputulokseen.

 
 
Malli: oma
Koko: 12 cm x 10 cm
Materiaalit: farkut, kauluspaita, nappeja kokoelmastani, vetoketju kirpparilta

Samalla kertaa ompelin kaksi kukkapussukkaa mummoni vanhasta liinasta. Vuoreksi pääsi palanen paitapuseroa. Pienemmästä pussista tuli kakkoslaatuinen. Leveä vetoketju ei oikein istunut kohdilleen. Purkaa en halunnut enkä heittää roskiin. Otinkin yhteyttä Oulun serkkuun ja hän lupasi ottaa pussukan itselleen. Näin sekin saa hyvän kodin vioistaan huolimatta.

 
 

Ystäväni kävi kylässä ja toi mukanaan pinkin kankaan. Kysymys kuului "Tekisitkö pussukan?", vastaus "tietysti". Syntyi pussin lisäksi avaimenperä. Maksuksi sain pussillisen vanhoja vetoketjuja ja avaimenperiä.

 
  

Mallit: omia
Materiaalit: verhoilukangasta, nappeja kokoelmastani, virkkauslankaa, vetoketju kirpparilta, vuori lakanasta ja avaimenperän lenkki vanhasta avaimenperästä

Ystävänpäivänä sai maailman paras serkku avaimenperän. Toisenkin tein hänen tyttärelleen. Oli niin kiire laittaa se postiin, jotta unohdin ottaa kuvan. Nämä avaimenperät valmistuivat samasta kukkaliinasta kuin ylläolevat pussukat.

 

Malli: oma
Materiaali: vanha kukkaliina, virkkauslankaa, nappeja kokoelmastani, avainlenkki vanhasta avaimenperästä ja vanua


Kummitytölle postitetut varalapaset.

 

Malli: oma
Lanka: 7 veikkaa
Koko: n.2-vuotiaalle

Tästä piti tulla lyhyt päivitys, mutta kameran muistista löytyi enemmän kuvia kuin muistinkaan. Tätä naputellessani on pikku miehemme käynyt suihkussa, asetellut muistipelin valmiiksi lattialle ja saapui noin 5 minuuttia sitten sängylle odottelemaan, että saan päivityksen valmiiksi. Odottavan aika taitaa tosiaan olla pitkä, koska nyt pelikaverini nukahti eli lähden kantamaan hänet omaan sänkyyn ja toivottelen hyvää yötä teillekkin. Huominen päivä alkaa sitten erällä muistipeliä. Palaamisiin! :o)


Ei kommentteja: