keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Purkamista...


Jos ohjeessa lukee 10 x 10 cm mallikappale valmistuu 18 s ja 25 krs, niin tarkoittaako se että on pakko tehdä mallikappale. Mitä olen viime päiviä oppinut, KYLLÄ se sitä tarkoittaa. Innoissani hyppäsin taasen uuden työ kimppuun. Luin puikko kooon ja langan suoraan ohjeesta. Kun oli päässyt puoleen väliin työtä, aloin ihmettelemään, miksi tämä näyttää aivan nuken vaatteelta.
Siinä vaiheessa kävelen käsityö boxille ja kaivan mitan esiin. Lasken silmukat ja kerrokset ja muistan neulovani aikasta tiukkaa....
Tulos: Kasa purettua lankaa ja muutama ärräpää täräytettynä...
Jatkossa tulen tekemään aina malli kappaleen.
Olen hieman liian nopea liikkeinen luonteeltani. Ajattelen aina säästäväni aikaa, kun en turhia mallikappaleita neulo ja lankaankin siinä tuhlaantuu. ;o)

Nyt olen siis neuletakin kanssa aivan alussa. Puikot vaihtuivat 0,5 numeroa isommiksi ja hyvälle näyttää. Neuletakin tulisi mahtua 0-3 kk ikäiselle pikku prinssille tai prinsessalle. :o)

Olen tässä illan surffaillut muiden blogeissa ja ideoita uusiin töihin on aivan mahdottomasti. Jos vuorokautta voisi jatkaa muutamalla tunnilla kerkeisi tekemään niin paljon enemmän.

Keskeneräisten neuletöiden joukkoon ilmestyi aivan uusi juttu. Kaivoin yksi päivä vanhan ompelukoneen ja kaikki kirppareilta/kangaskaupoista hamstraamani kankaat esiin. Näiden seuraksi löysin 1998 (vuonna jona sain ajokortin, onko siitä jo 10 vuotta...) vuonna julkaistun suuren käsityö lehden, jossa on nuken vaatteille paljon ohjeita.
Tällä hetkellä työn alla nuken essu. Katsellaan myöhemmin mitä olen saanut aikaiseksi.
Hymmmmm...Pitääköhän tässä lähteä nukkeostoksille, jolle saan tehdä oman vaatekerran. :o)

Lataampa tähän samalla viime kesänä valmistuneitä töitä. :o)Villahousut seiska veikasta ja takana näkyvä pinnasängyn pehmuste myös omaa käsialaani. :o)
Pikku miehen puolella lampaat aivan oikein päin, ulkopuolella lampaat aivan sekaisin pää alaspäin olosta. Pikku moka ompelijalta, mut ei kerrota kellekkään.. :o)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, kommentoinkin vissiin vähä väärään paikkaan eka :oD Anyway, hiano blogi :o)))

Unknown kirjoitti...

Vaikka en ymmärrä neulomisesta yms. yhtään mitään, niin näitä sun tarinoita on kiva lukea :) Ja hienoja kuviakin olet laittanut tänne! Ei siis tarvitse olla edes kovin tylsää töissä, kun tänne eksyy... Toiv. pian tulee uutta luettavaa!