keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Olen ollut ahkera!

Olemme kotiutuneet keski-suomen reissulta muutama päivä sitten. Satoja kilometrejä takana ja paljon sukulointia lapsuudenmaisemissa. Ohessa kaunis näkymä mummolani rannasta. Jotain punaista kuvassa, jonka olisin voinut rajata pois. nim.merk. täysin amatööri kuvaaja ;o)


Kerrankin pääsen sanomaan olleeni todella ahkera käsitöiden kanssa.
Miesten villasukat valmiina. Kiitos miehelleni kuvausmallina olosta. :o)

Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3
Ohje: mummolta peritty
Kenelle: Isäni lapsuuden kaverille joululahjaksi

Palikka sukat valmiina.

Lanka: Nalle
Puikot: 3
Ohje: Idea Oddcherryn blogista. Oma toteutus. Perinteinen kantapää ja kärkikavennus.
Kenelle: Pukin konttiin

Laine sukat valmiina.

Lanka: Nalle, suklaanruskea
Puikot: 3
Ohje: Ullasta (en muista mistä numerosta)
Kenelle: Pukin konttiin

Meneillään:
Kesäkassi ystävä B:lle kahvoja vaille valmiina ja uutta neuletyötä aloittelin tänään. Palataan niihin myöhemmin. Yksi ainoa keskeneräinen työ enää neulekorissa. Lasten villatakki edelleen kasaamatta. Kun ei viimeistely mennyt putkeen (lisää aiheesta aikaisemmissa jutuissani), niin inspiraatio hävisi aivan täysin. Ystäväni M:n vauva syntyy lokakuussa, joten on tässä onneksi aikaa etsiä uutta inspistä tai vielä parempaa, tehdä jokin uusi juttu.
Aivan mahtava tunne saada kaikki keskeneräisyyden pois mielestä ja keskittyä täysin uusiin projekteihin.

Viime reissulla maalla vietimme äitini kanssa muutaman hikisen tunnin vintillämme. Kävimme läpi vanhoja tavaroitani. Ja niitähän riitti. Kaikki leluni, koulukirjani, piirustukset, kengät jne olivat jemmassa. Noin 20 jätesäkillistä tavaraa lähti roskiin ja muutama säkillinen rakkaimpia tavaroita lähti mukanani kaupunkiin.

Teimme uskomattomia löytöjä. Mm.löysimme suuren kasan vanhoja retrohenkisiä verhoja ja ISON kasan äitini ja edesmenneen mummoni virkkaamia liinoja. Niitä onkin sitten joka väriä ja joka kokoa. Sainkin idean tehdä kasseja ja ommella niihin koristeiksi pitsiliinoja. Idea kuullostaa hyvälle, toteutus taas aivan toinen asia. :o) Ihanaa, että aikanaan on säilytetty tuollaisia ihanuuksia. Nykyisin kaupungissa tai paremminkin rivitalossa asuttaessa säilytystilat ovat niin huonot, että väkisinkin tulee hävitettyä kaikki turha. Ei jää seuraavalle sukupolvelle paljoakaan aineistoa, josta tehdä löytöjä.

Suosikki liinani pääsi heti käyttöön. Kaunis kuvio ja virkattu todella ohuesta langasta. On varmaan muutama ärräpää saattanut kajahtaa tuota tehdessä.

Uusin Novita saapui ennen reissuun lähtöä. Tällä kertaa lehti tarjosi kivoja ideoita, joita pitää toteuttaa. Ohessa muutaman lätsän kuva, jotka on pakko tehdä.
Ihmetteletkö punaisia lappusia lehden välissä...
Se on uusi tapani merkitä toteuttamista odottavat ideat. Näin ne löytää jälkikäteen nopeasti, eikä tarvitse selata koko käsityö lehti kokoelmaa läpi.


Kirppari osio:
Pikkumiehelle palapelejä kolme kappaletta hintaan 5 €, iso palanen ihanaa nalle kangasta hintaan 2 € ja retro henkistä kangasta pieni palanen hintaan 0,85 €.
Ostin myös ihanan vihreän kulhon samalla reissulla. Ajattelin sen olevan ihana väri läiskä kahvipöytään valkoisten teema kuppien seuraksi. Kotiin päästyäni heitin kulhon heti tiskikoneeseen. Konetta tyhjentäessäni kohtasin ikävän näyn. Kulho ei ollut enää vihreä, vaan lasinen ja pinnassa vihreitä kokkareita. SIIS mitä ihmettä, kulho oli päällystetty jollain vihreällä. Kihisin hetken aikaa raivoissani ja kannoin kulhon samantien lasinkeräys astiaan pihan perälle. Otti päähän. Ensi kerralla värillisiä astioita ostaessa osaan olla tarkempi. Kulho maksoi 3 €, kallis mielestäni ja sitten käy noin...... Nyt alkoi taas ärsyttää. :o(

Pojat ovat jo nukkumassa, joten taidan liittyä heidän seuraansa.
Kauniita unia ja neuleiden kuvia! :o)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet totisesti ollut ahkera! Mielettömän ihania sukkia olet neulonut. Osaisinpa minäkin neuloa tuollaisia.. *huokaus*

Yks, kaks, kolme, neljä,.. Peräti neljä ideaa meinaat toteuttaa uudesta Novitasta? Se on paljon se. Ei mene ainakaan lehden tilaaminen hukkaan sinulla. Tuo baskeri ja muutama muutama muukin juttu oli minunkin mieleeni. Loistava lehti tällä kertaa.

Tuo käyttöön päässyt pitsiliina on todella kaunis. Vaikka en pitseistä juurikaan välitä niin tuon ottaisin mielelläni itselleni. Neliskulmainen muoto miellyttää silmääni.
On tosiaan harmi, kun kerros- ja rivitaloissa ei tule nykyään säilyteltyä tavaroita niin kuin ennen. Vintit ovat todellisia aarreaittoja! Ihana, että kirjojasi, piirustuksiasi yms. on säilynyt.

(Anteeks pitkä kommentti. Olit kirjoittanut ja kuvannut niin ihania juttuja, että oli pakko päästä kehumaan!)

Rinri kirjoitti...

Kiitos sukka kehuista! :o)

Tosiaan uusin Novita oli tällä kertaa oikein idea rikas paketti. Monesti lehti joutaa suoraan arkistoon pölyyntymään ilman punaisia lappusia.

En ole itsekään mikään "pitsiliina immeinen". Tuossa käyttöön otetussa liinassa oli jotain joka vetosi tunteisiini ja näin ollen pääsi pesussa käynnin jälkeen käyttöön.

Ja kiitos pitkästä kommentista. Todella mukavaa saada palautetta ja muita kommentteja. Niiden avulla jaksaa naputella tänne uusia juttuja. :o)