lauantai 16. elokuuta 2008

Sadepäivän puuhastelua

Sataa, sataa ropisee...
Sadetta ollaan siis katseltu ikkunasta koko päivä. Ei pääse hiekkalaatikolle, ei pyöräilemään, ei rattailemaan... aika nuivea meininki. :o(

Tämä on ollut hyvä päivä istua pikku miehen kirjahyllyn edessä ja korjailla vanhoja kirjoja. Saimme mieheni lapsuudenkodista ison kassillisen vanhoja lastenkirjoja (lähtien 1976 luvulta). Monista on kannet kärsineet vuosien varrella. Olemme siis leikelleet kontaktimuovia ja liimailleet niitä kirjoihin. Kirjat saivat monta vuotta lisää elinaikaa tällä pelastus toimenpiteellä ja mami säästää paljon euroja, kun ei tarvitse lähteä kirja ostoksille. :o)

Käsityö rintamalla ruskeat tossut odottavat koristelua ja sen jälkeen pääsevät poseeraamaan kameralle. :o) Aika hauskat tossut tuloillaan.

Kun ei ole uusia tuotoksia kuvattavaksi, niin ajattelin kuvata 20 vuotta vanhaa.
Tossut. Valmistuneet edesmenneen mummoni puikoilla hieman yli 20 vuotta sitten. Tajusin vasta omistavani tällaisia kahdet parit. Ohjeen ajattelin selvittää ja tämä malli pääsee myös omaan tuotantooni.
Ilmeisesti ensin on neulottu aina oikein tasona, sitten poimittu silmukat reunasta ja neulottu suljettuna ja tehty kärkikavennus. Reunaan virkaten koristelu. Aikasta kiva ja nopea malli. :o)

Uutta kirjallisuuttakin olen hommannut. Kirja Virkattua saapui Unelmakerhosta jo jokunen viikko sitten. Mielestäni oikein pätevän oloinen opus.

Lupsakkaa lauantain jatkoa. Tää lähtee pannukakun paistoon. :o)

3 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Iik, meiilläkin oli kotona tuo simpanssi-kirja. Pitäisi varmaan käydä mummolan varastoja meidänkin kaivelemassa.

Anu kirjoitti...

Miten sinulla on tallessa EHJIÄ parikymmentä vuotta vanhoja tossuja? Ihmettelen ja ihailen samaan aikaan. simppeliltä vaikuttaa tosiaan malli.
Voi ei, pannaria - suurta herkkuani! *Slurps!*

Rinri kirjoitti...

Mummoni oli todella kova neulomaan, joten meillä on vielä jonkin verran jemmassa hänen tekeleitään. Yhdet uudet villasukatkin löytyy. Niillä on kyllä tunnearvoa sen verran, etten varmaan koskaan raaski ottaa käyttöön. Tossut ajattelin kuluttaa tulevan talven aikana. :o)